VIKTOR ÉS LINA

Fiatal keresztény házaspár vagyunk, akik imádnak utazni, táncolni, otthonról dolgozni, online marketerek és esszenciális olaj fanatikusok.

Örülünk, hogy itt vagy!
Először is, hadd kérdezzünk valamit.

Voltál már úgy, hogy azt gondoltad nagyon sínen vagy, minden jól megy, mindent tudsz, bármire képes vagy és meghódítod a világot, aztán puff… hirtelen, valahonnan jön valami és a következő pillanatban te fejjel a sárban..? Úgy érzed, hogy ennél jobbat érdemelsz? Jobb egészséget.. több örömöt.. több kalandot.. nagyobb bőséget.. jobb és több… Életet? Ha így érzel, akkor nálunk jó helyen jársz, mi is ugyanígy voltunk.

SZERELEM ÉS TERVEK

(Lina) 8 éve találkoztam először Viktorral, fiatalon döntöttünk úgy, hogy összeházasodunk. Én épp hogy betöltöttem a 18-at. A sok szerető támogatás mellett viszont nagy volt a nyomás.
Mindenkinek volt egy elképzelése arról, hogy hogyan kéne biztonságosan felépítenünk az az alapokat. Először egyetem, normális munkahely, majd -ezt a fejemben tettem hozzá- élethosszig tartó hétfő-péntek heti sémák, havi fix kereset. Ám legyen bármennyi az a kereset, engem a fix szó gondolatban azonnal bezárt egy kalitkába, ami számomra nem biztonságot, hanem fogságot jelképezett). 40 éven keresztül, heti ötször napi 8-9 órán át távol a család bármely tagjától.. Egy bizonyos összegért cserébe..? Ezt az üzletet nem kötjük meg, egy életre biztosan nem.
Egyszerűen többre vágytunk. Fel akartuk fedezni ezt a csodálatos világot és teljesen szabadon élni. Nem felelősség, tanulás vagy munka nélkül, hiszen ezek lényegi esszenciák a boldog élethez. Egyszerűen olyan életet élve, hogy ha valamit megálmodunk, akkor annak a megvalósítása csakis rajtunk múljon. Mert egy életünk van, és mert ebben az egy életben nem maradhatunk ki semmiből amit megálmodunk. Sokan ezt elcserélik az áloméletet vagy az egészségüket a “biztonságos” karrierért. Mi nem akartuk.

ÁLOM KONTRA VALÓSÁG…

Ezt a hasonlóságot felfedezve és becsülve egymásban indultunk bele a rózsaszín ködbe, némi tapogatózással arról, hogy hogyan is kell ezt a világmegváltós életet csinálni. Minden fókuszunkkal -és pénzünkkel- belekezdtünk együtt egy üzleti vállalkozásba. Máig is úgy gondolom, életünk legjobb döntése volt. Rengeteget tanultunk, tapasztaltunk, fejlődtünk, lelkesedtünk. Ám ahogy teltek a hónapok, az évek és az eredmény nem úgy jött ahogy vártuk…
Amiről azt gondoltuk, hogy velünk nem fog megtörténni, az szépen lassan mégis beszippantott minket. Csalódtunk a cégben amit addig felvállaltunk. Bezárt és lelépett a pénzzel, az addig felépített csapatunk szétszéledt, az addigi munkánk szerte foszlott. Lassan szürkévé váltak a napok, nem volt annyi pénzünk, mint amennyire számítottunk és nem mentek úgy a dolgaink, mint ahogyan azt elterveztük. A szikra nem aludt ugyan ki, de a láng már csak pislákolt bennünk. Ekkor jöttek az “ők megmondták” és az “ideje valami rendes és fix állást keresnünk” gondolatok.

DOBOZBA ZÁRVA…

Mivel szembe jött a lehetőség, hálával elfogadtuk és elkezdtünk egy nagyon szuper, épp akkor nyíló mexikói étteremben dolgozni.

Mint minden változásnak, ennek az eredménye is felfrissülés, felvillanyozottság, tanulás, fejlődés és -ideiglenes- boldogság volt. Új barátok, új környezet, új albérlet, egy kis lelki szusszanás az élet biztonságot kereső oldalán. Új fény az alagút végén, még saját vállalkozást is terveztünk ennek az étteremláncnak a bővítésével.

Meddig tartott a lelki béke és egyben pezsgő élet (amit valahol legmélyen mindannyian keresünk)? Nagyjából 6 hónapig. Fásultnak éreztük magunkat a napi 12-14 órás műszakoktól, úgy éreztük a fizetésünk egy idő múlva nem lesz elég, ha így emelkednek az árak. Lemoshatatlan és állandó kaja szagunk volt, és bár szerettük amit csinálunk és szerettük a vendégeket is, mégis úgy éreztük, hogy mi magunk nem haladunk.

Hálásak voltunk, igyekeztünk a dolgok pozitív oldalát nézni, de ha vannak nagyobb vágyaid és te mégis egy helyben állsz a biztonság rózsaszín sarában, akkor kezdj el gondolkozni a kiúton, mert bele fogsz ragadni.

Leültünk a (tényleg) penészedő albérletünk közepén gondolkozni. “Ez van… De így akarunk érezni életünk végéig?” Nem. Úgy éreztük egyszerűen MOZDULNUNK KELL!
Kívülről csodás volt az életünk, belülről azonban “penészedett”. Bizony. És mi nem akartuk ezt érezni.

VISZLÁT DOBOZ!

Nem mondtunk fel az étteremben, de a gondolataink már más földrészeken jártak, és bár még nem láttuk a hogyant, kimondhatatlanul jobban éreztük magunkat. Néhány nap elteltével találtunk az interneten egy lehetőséget az online marketing megtanulására és alkalmazására.

Gondolkozás nélkül éltünk vele. Bevallom én eleinte szkeptikus voltam, hogy hogyan is lehetne az interneten pénzt keresni, de Viktor nagyon hitt benne. Éjjel 1-kor, amikor én már aludtam, ő még fent volt, tanulta, próbálta, csinálta és másoknak is segített. Megtanultuk, hogyan lehet bármilyen területen és üzletben profitot termelni és haladni a korral – az interneten piaci előnyhöz jutni.

A félretett pénzünket és a 13 órás munkanapok utáni energiánkat annak szenteltük, hogy megszerezzünk és alkalmazzunk minden tudást amihez csak az online marketingről hozzá lehetett férni. Gyakran volt, hogy 10-kor bezártuk a éttermet, hazamentünk, és alvás helyett leültünk a gép elé “dolgozni”. Ekkor még egy forintot sem keresve belőle, de már akkor elhatároztuk, hogy nagyon sok pénzt fogunk vele keresni.
Annyi negatív és helytelen hiedelem van a pénzről, hogy csak fogni akartuk mind, kivenni a fejünkből és eldobni jó messzire, nem csak a miénkből, de azokéból is akik velünk fognak dolgozni. Igenis rendben van pénzt keresni, kijelenteni, hogy értékes vagy és annyit keresni amennyit akarsz.

Fél éven belül fel tudtunk mondani a munkahelyünkön és kijelenthettük, hogy több ezer dollárt kerestünk az interneten és segítettünk ugyanebben másoknak is. Ez vált az új szenvedélyünkké.

Elhatároztuk, hogy fél évre Ázsiába költözünk, újra sportolni kezdünk, odafigyelünk az egészségünkre, ápoljuk a kapcsolatainkat, olvasunk, célokat tűzünk ki, terveket készítünk és megvalósítjuk őket. Teljesen megváltozott az életünk, és megváltozhat neked is!

KÉSZEN ÁLLSZ EGY ÚJ ÉLETRE?

Kitűztük célul, hogy Jobban és Tovább fogunk élni, hogy ez lesz az új filozófiánk. Vonatkozzon ez az élet bármelyik területére. Az egészségre, a táplálkozásra, a családi kapcsolatokra, hobbira, bevételre, üzletre, sportra vagy spiritualitásra.

Messze vagyunk még a tökéletestől, de minden nap lehet új életet kezdeni, tanulni, egyre jobbá és jobbá válni. Az Élj Jobban és Tovább célja, hogy együtt tarthassunk ezen az utazáson és velünk együtt tanulj, fejlődj, tapasztalj, élj, nevess. A lényeg, hogy Élj Jobban és Tovább! Jelentsen is bármilyen területet számodra a Jobban.

Szeretettel,

Lina és Viktor