E(l)ső napunk Thaiföldön

1. Megérkeztünk Bangkokba!

Bangkok megérkezés

 

Alig másfél óra volt a repülőút Saigon-ból.

Vízumra nincs szükség, hogy belépjünk Thaiföldre, így hamar átjutottunk az ellenőrzéseken.

Amíg én kiugrottam a reptér bejáratához, hogy megnézzem hol állnak a taxik, Viktor egy percig sem unatkozott. Jó turistához illően habozás nélkül elővette a kameráját és ő azzal nézett körbe.

 

2.  Út a hotelhez

Már a taxiban ülve ért minket néhány “felismerés”.

 

3. Először az gondoltuk, hogy “itt csak rossz az út egy kis részen, azért állt be oda a víz”.  Hamar rájöttünk, hogy nem!! Ez Bangkok, amikor esik az eső!

 

4. Nagyon mókásnak tartottuk! Egészen addig, ameddig nem tudatosult bennünk, hogy megérkeztünk és ki kell szállnunk a taxiból. Soha nem váltottam még át ilyen gyorsan a cipőmet papucsra. Szerintem rekord idő volt, “időben jutott eszünkbe”. Abban a pillanatban, ahogy elkezdett fékezni az autó.

5. Ahogy hotelt keresgéltünk, rengeteg tuk-tuk sofőr jött oda hozzánk. Az egyik mondta, hogy segít hotelt találni olcsón, elvisz egy közeli turista információs irodába. 10 THB-ért oda is vitt minket (kb 70 ft). Holelt nem segítettek találni, de legalább 20 percig próbált minket “félretájékoztatni” a valós árakról az “utazási ügyintéző”. (Sokkal drágábban akart intézni mindent, annál ahogyan azt mi is intézhetjük magunknak). Persze miután néhány fontos infot hallottunk, felálltunk és eljöttünk és becsekkoltunk egy szimpatikus hotelbe. 🙂 Később kiderült, hogy a tuk-tuk sofőrök 5 liter ingyen üzemagyagot kapnak minden odavitt turistáér! – áhááááá 😉

 

Bangkok hotel

6. Sétáltunk kicsit, eltelt 1-2 óra és voilá!!!

 

7. Egy utcai sütödésnél ebédeltünk ( aki ismer engem tudja, hogy nem bírom a csípőset, de ez a green curry leves mennyei volt! :), majd visszamentünk a hotelbe, fel a tetőre és pihentünk kicsit.

 

20150408_122925-1024x57620150408_130448-1024x576

 

20150409_140341-1024x76820150409_140449-1024x768

8. Vacsiztunk finomat, ügyesen és gyorsan készítik!

Pár órával később….Délután 6 óra volt, nagyon elfáradtunk a mászkálásban és azt gondoltuk “milyen szuper volt ez a nap, ennyi élmény és új dolog! Mára ennyi, menjünk le és sétáljuk kicsit, nézzünk körbe milyen itt az élet este, biztos szép.”

Amik ezután történtek, SOHA nem felejtjük el!!! 😀 Azt gondoltuk lesz egy szép nyugis esténk. Nem lett igazunk. Óriási élmény volt, teljesen spontán történt minden!!! Mi sírtunk a nevetéstől, és ha megnézed a következő bejegyzésünkben a videókat, Te is egy jót fogsz nevetni rajtunk…velünk… 😀

Figyeld a blogunkat és a facebook-unkat, hamarosan elkészül a következő bejegyzésünk!!! Már kíváncsi vagy, mi lehetett ennyire vicces, ugye? 😉 Hamarosan megtudod… 🙂

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.